Enkele dagen voordat de koning de vele staatshoofden en regeringsleiders ten paleize ontving voor een diner, gonsde het al van de geruchten: wat zouden ze te eten krijgen? Vanwege een lunch die een dag later plaatsvond, dachten sommigen dat Jonnie en Thérèse Boer van sterrenrestaurant De Librije de scepter over de paleiskeuken zouden zwaaien. Of dat Barack Obama zijn eigen kok mee zou nemen om een Amerikaanse maaltijd te bereiden. Niets is minder waar, zo is deze maand in Vorsten te lezen. Koning Willem-Alexander zwaait de scepter over Paleis Huis ten Bosch en zijn hof zorgde tot in de puntjes voor het verzorgen van de gasten. Lakeien heetten iedereen welkom. Zeer oude karaffen van Venetiaans glas werden gebruikt voor de rode wijn uit 1990. Eeuwenoud tafelzilver van de koninklijke familie lag keurig op de damasten kleden. En de keukenbrigade van de koning was verantwoordelijk voor het menu. Daarmee werd een culinair visitekaartje van Nederland afgegeven, met onder andere gerookte forel en rivierkreeft als voorgerecht. Wat de koning zijn gasten exact voorschotelde, leest u in Vorsten!